Gelapur hőhídmegszakító elemek

Nyílászáró beépítés elött áll?

Szeretné hőhídmentesen beépíteni a nyílászárókat?

Az ajtók alá használja a Gelapur HŐHÍDMEGSZAKÍTÓ SZENDVICSPANELT! A nagy hőszigetelő tudásának köszönhetően megvéd a páralecsapódástól, folyamatos állandó hőmérsékletet biztosít az nyílászárók alatt is. 

Gelapur szendvicspaneleket gyártása-forgalmazása.

A szendvicspanel két vagy három réteg Gelapur lap közé ragasztott PIR80 hőszigetelő réteggel készül.

10cm vastagságig két réteg közé ragasztjuk az xps lapokat, 10cm vastagság felett már három réteg Gelapur közé nagy hőszigetelő képességű PIR80 lap kerül.Gelapur hőhídmegszakító panel ajtók alá

A profi nyílászáróbeépítéshez

Az ajtók alá használja a Gelapur HŐHÍDMEGSZAKÍTÓ SZENDVICSPANELT! A nagy hőszigetelő tudásának köszönhetően megvéd a páralecsapódástól, folyamatos állandó hőmérsékletet biztosít az nyílászárók alatt is.

A szendvicspanel két réteg 15mm vastag Phonotherm lap közé ragasztott XPS vagy PIR hőszigetelő réteggel készül.

A termék paraméterei:

Hossza: 125cm

Választható magassága: 15cm, 20cm, 25cm, 30cm

Vastagsága: 70mm (1,5cm Phonotherm lap + 4cm PIR lap + 1,5cm Phonotherm lap)


Miért válasszuk a Gelapur szendvicspanelt az ajtók és ablakok alá?

A mai modern világban nagy hangsúlyt kell fektetni az energiamegtakarításra. Az én filozófiám szerint nem az a cél, hogy olyan gépeket és berendezéseket használjunk amivel olcsón lehet előállítani az energiát, hanem az, hogyan lehet elérni a szinte energiamentes épületet. Ezt a legkönnyebben úgy érhetjük el hogy szigetelünk, szigetelünk és szigetelünk. Fontos hogy a szigetelés szakszerűen legyen kivitelezve. Okosan és átgondoltan kell szigetelni. 

Nagyon sokszor láttam már, hogy a falakra felrakták a 20cm eps-t, de pl az ablakoknál mindössze 2cm vastag eps-sel fordultak rá az ablakokra. Ez olyan mintha télen a kabátnál lehúznánk félig a cipzárt. Szigetel is meg nem is. Szökik a hő emelkedik az energiaigénye az épületnek.

Az épületnél a legtöbb hő nem a falakon át távozik, hanem a csomópontoknál. A lábazatnál a nyílászáróknál a koszorúnál.

Én a nyílászárók szakszerű hőszigeteléséhez nyújtok segítséget a hőhídmegszakító GELAPUR termékcsaláddal.

Gelapur-X hőhídmegszakító elem ablakok alá


Nyílászáró beépítés elött áll?

Szeretné hőhídmentesen beépíteni a nyílászárókat?

Az ablakok alá használja a Gelapur-X HŐHÍDMEGSZAKÍTÓ párkányfogadó elemet! A nagy hőszigetelő tudásának köszönhetően megvéd a páralecsapódástól, folyamatos állandó hőmérsékletet biztosít az nyílászárók alatt is.

Az elem tömör Puren-PIR NE 80 anyagból készül ami rendkívül jó hőszigetelő tulajdonságokkal bír!

Kifejlesztettük ezt a speciális kifejezetten ablakok alá szánt hőhídmegszakító elemet. A párkányfogadó elemmel már egyből kialakítjuk a párkányok dőlésszögét.

Belső oldalára egy Phonotherm lapot ragasztunk a nagyobb teherbírás növelésére.

Nincs többé befele lejtő ablakpárkány!!

Az ablakokról le kell szerelni a műanyag párkányfogadót és egyből a Gelapur-X szendvicspanelre ragasztjuk.

Az ablakok alá kifejlesztett Gelapur-X hőhídmegszakító elemmel nincs többé hideg belsőoldali ablakpárkány, penész. Megszünteti az ablakok alatti hőhidat. Kialakításának köszönhetően a külső párkány többé nem fog befelé lejteni. A lejtésben kialakított párkányfogadót össze kell dolgozni a külső homlokzati hőszigeteléssel, így tökéletes hőszigetelést nyújt az ablakok alatt is.

A termék paraméterei:

Hossza: 100cm

Szélessége: 20cm

Magassága: 5cm

A Gelapur-X panelt ragasztó habbal rögzítjük sík egyenes felületre.

Műszaki adatok:

Típus: puren-PIR NE 80

Égési osztály: E

Hővezetési tényező: 0,029 W/(mK)

Nyomószilárdság: 650 kPa kb 455kg/m

Helyesen kialakított csomópont

A Gelapur szendvicspanel hőszigetelő tulajdonsága kiválló, bent tartja a meleget ezzel rengeteg energiát spórolunk meg.

A passzív házak elengedhetetlen kelléke a Gelapur hőhídmegszakító panel.

A kiváló hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően meggátolja, hogy hőmérsékletkülönbség alakuljon ki a küszöbnél ezzel távoltarja a páralecsapódást és megakadályozza a penész kialakulását!

Helytelenül kialakított csomópont

A képeken jól látható hogy az ajtó alatt kilóg a beton, ami a lehető legrosszabb megoldás mert úgy viselkedik mintha télen bukón hagynánk az ajtót.

Az ablak körül is csak a vastag purhab található meg a tégla. Jól látszik, hogy a tégla és az ablak alja közé már csak a párkány fér be, de hová kerül a hőszigetelés??? Itt sehova. Tehetnek a falra 30cm hőszigetelést is, rengeteg hőt vesztenek majd a párkányoknál vagyis csak termelik és termelik az energiát ahelyett, hogy megtakarítanák!

Beépítés

Beépítésnél fontos a precíz kimérés és beállítás. Ismernünk kell a nyílászárók pontos falközi elhelyezését. Legalább a panel alatt beépítés előtt el kell készülnie a bitumenes vízszigetelésnek mert erre ültetjük rá a Gelapur szendvicspanelt.

100cm szélességig csak ragasztóhabbal rögzítjük, 100cm felett már ajánlatos az "L" alakú sarokvas megerősítés a kifordulás ellen. A paneleket fémlemezzel toldjuk. 


Hibás Ytong beépítést cseréltünk Gelapur szendvicspanelre!


Ügyfeleink küldték:Beépítés megrendelése

Nem ér rá a nyílászárósa? Nem ismeri a GELAPUR anyagokat? Nem ismeri a szakszerű hőhídmentes beépítést? Kérjen árajánlatot még ma! Pest megyén belül vállaljuk a panelok beépítését.

Kérjük, addja meg az adatait és a lehető leghamarabb felvesszük önnel a kapcsolatot.