Pénzügyi terv építkezéshez

2024.01.13

A 30 éves kivitelezői tapasztalataim alapján egyetlen egy olyan megrendelővel sem találkoztam még, aki felkészülten pénzügyi tervekkel keresett volna fel. Azt mindenki tudta mit szeretne megépíteni, ennek megfelelően el is készítették a terveket, de mindig nálam derült ki, hogy mennyibe is fog valójában kerülni az az építési projekt. Pénzügyi elképzelése mindenkinek volt csak nem pénzügyi terve. Internetről, ismerősöktől gyakran idegenektől kapott költségek alapján határozták meg a projektre szánt keretet.

Miután részletesen, tételesen beárazva kiszámoltam az épület költségeit jött a feketeleves mert kiderül, hogy egyáltalán nincs ennyi pénzük, nagyon sokszor több tízmillió forinttal magasabb a végösszeg, mint azt gondolták volna. És itt még csak az épület költségeiről beszélünk. Rengeteg egyéb kiadás van maga az épület felépítése mellett, amivel szinte senki sem kalkulál. Megvették már a telket, a tervek is elkészültek, de fogalmuk sincs mennyibe fog kerülni! Ez nagyon elhibázott döntés. Sok kudarcba fulladt kivitelezéskezdeményezést láttam már mert nem kaptak elegendő hitelt ahhoz, hogy megtudják valósítani az álmaikat. Ment a kukába a terv az álom és eladták a telket, több milliót bukva az egész projekten.

Miért? Mert az álmaikat kergették és nem a valós reális pénzügyi lehetőségeiknek megfelelően terveztek!

Az igényeikhez terveztek és nem a pénzügyi lehetőségeikhez.

Ha velem tartasz ilyen veled nem fordulhat elő mert a szolgáltatásaimmal segítek jó előre, felkészülten, magabiztosan, valós pénzügyi tervvel nekivágni az építkezésnek. Első és legfontosabb egy alapos, átgondolt pénzügyi terv elkészítése. Ebben segít az a nagyon hasznos információs csomag, (ez maga a pénzügyi terv) amibe beleírtam az összes általános pénzügyi kiadást, költséget beleértve már a telekkel kapcsolatos kiadásokat is, ami előfordulhat egy átlagos építkezésen.

A pénzügyi terv segít elkülöníteni az építkezés költségeit és azt a rengeteg egyéb kiadást, amivel a legtöbben nem is számolnak. Az átgondolt pénzügyi terved alapján jól láthatod mekkora összeget tudsz szánni a telekvásárlásra, az egyéb kiadásokra és magára az építkezésre.

Kezdő építkezőként szükséged lesz segítségre a kitöltésben, mert reális és nem vélt összegeket kell beírni. Ebben segít neked az "Online szaktanácsadás" szolgáltatásom, ahol tételesen sorra vesszük a pénzügyi lehetőségeidet, alaposan átgondolva kitöltjük a tételeket.

Ha még mindig maradtak kérdések benned a pénzügyi tervvel kapcsolatban keress fel valamelyik elérhetőségemen, segíteni fogok azok megválaszolásában.