Fújt cellulóz hőszigetelés

A jövő hőszigetelése

A fújt cellulóz hőszigeteléssel pár óra alatt tökéletesen, résmentesen szigetelhetjük a tetősíkot, födémeket, falakat. Régi vagy új épületeknél is alkalmazható.

A cellulóz hőszigetelő anyagot újrahasznosított papírlapokból, újságokból állítják elő, darálással, különleges technológiával apró kis papírpelyheket készítenek belőle, bórsavat és magnéziumszulfátot adnak hozzá így válik tűzállóvá, ellenáll a penésznek és a rágcsálóknak.

 A fújt cellulóz hőszigetelés legnagyobb előnye a fújás általi folytatólagos homogén felület, mely résmentes állaga miatt tökéletes hőszigetelést biztosít.

A befújás géppel történik, csöveken keresztül juttatjuk fel az anyagot a befújás területére. Kis helyeken akár kézzel is tölthető.

Fogalma

A cellulózszigetelés alapja a fa természetes rostja, amely minden, fából készített papírban meg­található. Alapanyagát újrahasznosított újságpapírból nyerik, amit pelyhekké alakítanak, majd bóraxszal és magnézium-szulfáttal kevernek.

Története

A cellulózalapú szigetelések a legrégebbi szigetelőanyagoknak tekinthetők, mivel számos formában (pl. szalma, gyapot, fűrészpor, újságpapír, kender) ősidőktől fogva alkalmazzák őket. A cellulózalapú hőszigetelések elterjedése Skandináviában és Észak-Amerikában (pl. Kanada) jelentős múltra tekint vissza, ahol az emberek a történelem kezdetei óta rá voltak kényszerítve otthonuk hatékony hőszigetelésére, elsősorban a téli hideg ellen.

Tulajdonságai

A cellulózrostok és a közöttük lévő levegő kiváló hőszigetelő képességet biztosítanak, a bórax tűzzel szemben ellenállóvá teszi, a magnézium-szulfát vagy más néven keserűsé pedig távol tartja a rovarokat, gombákat és rágcsálókat, valamint védi a korhadástól.

A kis hővezetési tényezőt és biztos térkitöltést a cellulóz hőszigetelés nagy rétegvastagság esetén is biztosítja. A cellulóz hőszigetelés jobb hőszigetelő képességű, mint az ásványgyapot szigetelések, amely tulajdonságát erősíti a bedolgozási technológiája is, aminek köszönhetően képes akár a legkisebb üregeket is kitölteni. Ezzel hézagmentes szigetelés alakítható ki, ez pedig jelentősen csökkenti a hőhidak kialakulásának kockázatát.

A fújt cellulóz hőszigetelés előnyei:

 • tökéletes, résmentes egyöntetű hőszigetelés
 • természetes anyagokból készül
 • egészségre nem káros
 • gyors hőszigetelés
 • nem zsugorodik
 • nem tömörödik
 • alaktartó
 • Hővezetési tényezője (λ): 0.039 W/mK
 • Hőátbocsátási tényező 25cm vastagságnál: 0,16 W/m2K

A cellulóz szigetelés ára – miért olyan kedvező?

A fújt cellulóz szigetelés a piacon ma elérhető szigetelési típusok között nem csupán hatékonyságában mutat kiemelkedő tulajdonságokat, de az ára is kedvező. Legyen szó a felhasznált nyersanyagokról, az egyszerű gyártási folyamatról vagy a könnyű és gyors felvitelről, a fújt szigetelés modern és jó ár-érték arányú megoldás.

 • A cellulóz hőszigetelés újrahasznosított papírból készül, így nem csak környezetbarát technológia, de az előállítása is olcsó.

 • A fújt cellulóz szigetelés alkalmazása esetén nincs felesleges veszteség, hiszen kizárólag annyi alapanyagot használunk fel, amennyi a kivitelezéshez szükséges.

 • A fújt szigetelés kialakítása hozzáértő szakemberekkel rövid idő alatt elvégezhető, így kevesebb munkaidővel és munkaerővel kell számolni.

A cellulóz szigetelés képes a levegő páratartalmától függően nedvességet felvenni vagy leadni. Ennek köszönhetően javítja a belső tér komfortját, ugyanis szabályozni tudja a belső tér páratartalmát, miközben hőszigetelési tulajdonságai nem változnak. 


Videók

Ha szeretnél még több videót megtekinteni iratkozz fel a Youtube csatornánkra: 

Anyagigény:

Nyitott vízszintes 35-40 kg/m3

Zárt födém/ferde sík 45-50 kg/m3

Hőátbocsátási adatok:

10cm 0,44 W/m2K

12cm 0,38 W/m2K

14cm 0,32 W/m2K

16cm 0,24 W/m2K

20cm 0,19 W/m2K

24cm 0,16 W/m2K

28cm 0,14 W/m2K

31cm 0,12 W/m2K


KépgalériákRólunk mondták: 

Gödi megrendelőnk véleménye amit ezúton is köszönünk neki :)

"A Gelavi Bau Kft. csapatával korábbi, szerkezetépítési munkák kapcsán nagyon jó tapasztalatokat szereztünk, így egyértelmű volt, hogy a fújt cellulóz szigetelés kivitelezésével is őket fogjuk megbízni. Nem is kértünk máshonnan ajánlatot, a kalkulációt egyből elfogadtuk. Nem csalódtunk, ezúttal is pontos, precíz munkát kaptunk. Bozsóki Gabi"


Árlista

Tekintse meg cellulóz szigetelés árainkat, mi egységesen, azonos árakon végezzük a vízszintes és ferde fújást is!

Árlista 100m2 ALATTI  mennyiség esetén:

20cm vastagságban

6500Ft/m2

25cm vastagságban 

Akciós ár!

7000Ft/m2

30cm vastagságban

7500Ft/m2

35cm vastagságban

7900Ft/m2

40cm vastagságban

8900Ft/m2

Árlista 100m2 FELETTI mennyiség esetén:

20cm vastagságban

5500Ft/m2

25cm vastagságban

Akciós ár!

6000Ft/m2

30cm vastagságban

6500Ft/m2

35cm vastagságban

7000Ft/m2

40cm vastagságban

8500Ft/m2

Az ár bruttó ár, tartalmazza a 27%-os áfát, a cellulóz anyagköltségét és a teljes munkadíjat. A kiszállási díjat az ár nem tartalmazza a távolság határozza meg. Minden megkeresésnél árajánlatot készítünk. Kérjük küldje el a fújás pontos címét, a felület nagyságát és vastagságát illetve hogy milyen felületet kell fújni (vízszintes, ferde vagy függőleges) Ha van rá lehetőség csatoljon fotókat vagy terveket az épületről.


Ezekre szükség lehet fújás előtt:

GYIK

Ha a fent leírt információk után még mindig maradt megválaszolatlan kérése, érdemes körülnézni a gyakran ismételt kérdések és válaszok között. 

1. Miért kell vízszintes födémnél min 25-30cm vastagság?

Minden gyártó ad egy hőtechnikai információt a termékeiről. A cellulóz gyártók egy bizonyos elért tömörségre adják a hőtechnikai teljesítményét az anyagnak. A cellulózt önmagában nem lehet tömöríteni ezért a saját önsúlya miatt elért tömörséget veszik alapul. 10cm vastag vízszintesen kifújt cellulóz önsúlya nem alkalmas a kívánt tömörség eléréséhez ezért írják elő vízszintes födém esetében a min 25-30cm vastagságot.

2. Milyen messzire lehet betolni egy üregbe a csövet amivel fújunk?

Sokszor keresnek meg lakott tetőtér ferde síkjának kifújásával. Sajnos előfordul hogy se bentről se kívülről nem lehet fújni, ezért csak a padlástér felől a szarufaközökben letova kellene kifújnunk a mezőket. A cső egy merev 75mm vastag műanyag cső amit tekercsben szállítunk. Ha elkezdjük lefelé tolni a mezőben akkor elég hamar elkezd befordulni a cső mert a tekercsben felvett formát akarja újra elérni. kb 1,5-2m tudjuk letolni, ha megfelelően üreges a mező.

3. Egy tetőtér ferde részét is belehet fújni úgy, hogy van benne régi szigetelés?

Ez sok mindentől függ. Egy összeesett üveggyapot vagy egy vékony kőzetgyapot nem ad megfelelő hőszigetelést ezt érzik is a megrendelők és úgy gondolják egy befújt szigetelés mindent megold. Ferde résznél is fontos a megfelelő vastagság elérése. Egy régi tetőtér beépítésénél általában max. 20cm vastag rétegrenddel számoltak. Ha ebbe a 20cm üregbe van egy 10cm összeesett, gyakran az aljába összecsúszott szálas szigetelés, akkor nehezen tudjuk szakszerűen kifújni mert nem marad elég hely. Ha a gyapot mellett marad kb 10cm rés akkor a fújás közben hamar elakadhat, feltorlódhat a cellulóz és üreges, hibás lesz a befújás. Egyetlen jó megoldás van erre a problémára, hogy a régi szálas szigetelést ki kell szedni hogy egy üres mezőt tudjunk fújni. Csak ebben az esetben tudjuk garantálni, hogy a cellulóz bejut az összes résbe.

Kérjen árajánlatot

Letölthető dokumentumok

Teljesítménynyilatkozat

Biztonsági adatlap