Fújt cellulóz hőszigetelés

A jövő hőszigetelése

A fújt cellulóz hőszigeteléssel pár óra alatt tökéletesen, résmentesen szigetelhetjük a tetősíkot, födémeket, falakat. Régi vagy új épületeknél is alkalmazható.

A cellulóz hőszigetelő anyagot újrahasznosított papírlapokból, újságokból állítják elő, darálással, különleges technológiával apró kis papírpelyheket készítenek belőle, bórsavat és magnéziumszulfátot adnak hozzá így válik tűzállóvá, ellenáll a penésznek és a rágcsálóknak.

A fújt cellulóz hőszigetelés legnagyobb előnye a fújás általi folytatólagos homogén felület, mely résmentes állaga miatt tökéletes hőszigetelést biztosít.

A befújás géppel történik, csöveken keresztül juttatjuk fel az anyagot a befújás területére. Kis helyeken akár kézzel is tölthető.

Fogalma

A fújt cellulóz szigetelés alapja a fa természetes rostja, amely minden, fából készített papírban meg­található. Alapanyagát újrahasznosított újságpapírból nyerik, amit pelyhekké alakítanak, majd bóraxszal és magnézium-szulfáttal kevernek.

Története

A cellulózalapú szigetelések a legrégebbi szigetelőanyagoknak tekinthetők, mivel számos formában (pl. szalma, gyapot, fűrészpor, újságpapír, kender) ősidőktől fogva alkalmazzák őket. A cellulózalapú hőszigetelések elterjedése Skandináviában és Észak-Amerikában (pl. Kanada) jelentős múltra tekint vissza, ahol az emberek a történelem kezdetei óta rá voltak kényszerítve otthonuk hatékony hőszigetelésére, elsősorban a téli hideg ellen.

Tulajdonságai

A cellulózrostok és a közöttük lévő levegő kiváló hőszigetelő képességet biztosítanak, a bórmax tűzzel szemben ellenállóvá teszi, a magnézium-szulfát vagy más néven keserűsó pedig távol tartja a rovarokat, gombákat és rágcsálókat, valamint védi a korhadástól.

A kis hővezetési tényezőt és biztos térkitöltést a cellulóz hőszigetelés kis rétegvastagság esetén is biztosítja. A fújt cellulóz hőszigetelés jobb hőszigetelő képességű, mint az ásványgyapot szigetelések, amely tulajdonságát erősíti a bedolgozási technológiája is, aminek köszönhetően képes akár a legkisebb üregeket is kitölteni. Ezzel hézagmentes szigetelés alakítható ki, ez pedig jelentősen csökkenti a hőhidak kialakulásának kockázatát.

A fújt cellulóz hőszigetelés előnyei:

 • tökéletes, résmentes egyöntetű hőszigetelés
 • természetes anyagokból készül
 • egészségre nem káros
 • gyors hőszigetelés
 • nem zsugorodik
 • nem tömörödik
 • alaktartó
 • Hővezetési tényezője (λ): 0.039 W/mK
 • Hőátbocsátási tényező 25cm vastagságnál: 0,16 W/m2K

A cellulóz szigetelés ára – miért olyan kedvező?

A fújt cellulóz szigetelés a piacon ma elérhető szigetelési típusok között nem csupán hatékonyságában mutat kiemelkedő tulajdonságokat, de az ára is kedvező. Legyen szó a felhasznált nyersanyagokról, az egyszerű gyártási folyamatról vagy a könnyű és gyors felvitelről, a fújt szigetelés modern és jó ár-érték arányú megoldás.

 • A cellulóz hőszigetelés újrahasznosított papírból készül, így nem csak környezetbarát technológia, de az előállítása is olcsó.

 • A fújt cellulóz szigetelés alkalmazása esetén nincs felesleges veszteség, hiszen kizárólag annyi alapanyagot használunk fel, amennyi a kivitelezéshez szükséges.

 • A fújt szigetelés kialakítása hozzáértő szakemberekkel rövid idő alatt elvégezhető, így kevesebb munkaidővel és munkaerővel kell számolni.

A cellulóz szigetelés képes a levegő páratartalmától függően nedvességet felvenni vagy leadni. Ennek köszönhetően javítja a belső tér komfortját, ugyanis szabályozni tudja a belső tér páratartalmát, miközben hőszigetelési tulajdonságai nem változnak. 

Cellulóz szigetelés árak

Az ár, amit tartalmaz

A cellulóz hőszigetelés ára tartalmazza a szükséges anyagköltséget a befújás munkadíját és a 27%-os áfát. Egyedül a kiszállási díjat nem tartalmazza mert távolság függő és minden esetben egyedi árképzés alapján kerül meghatározásra.

Egyéb rejtett költség nincs. 

Árak vízszintes felületen:

20cm vastgságban 6000ft/m2

25cm vastgságban 6500ft/m2

30cm vastgságban 6800ft/m2

35cm vastgságban 7000ft/m2

40cm vastgságban 8000ft/m2


Kivitelezés megrendelése

Saját géppel, országosan vállaljuk a szakszerű kivitelezést. Szakképzett kollégáink nagy odafigyeléssel végzik a fújt szigetelés teljes folyamatát. A minőség a nagy szakmai tapasztalatnak köszönhetően garantált!

Miután megérkeztek a kollégák a munkaterületre telepítik a gépet és a csövet, amin eljuttatják az anyagot a befújás területére. Magát a fújó gépet az autó mellé helyezik el, nem kell elvinni sehova, ami egyébként közel 200kg. Telepítik a csövet, aminek a géptől a befújás területéig kell egybefüggően érnie. Az alap cső 35m hosszú, de toldással akár 50m-re lévő területet is kitudnak fújni.

Miután telepítették a csövet, elkezdik adagolni az autóról leszedett zsákokból a cellulózt a gépbe. Maga a gép nem sok mindent csinál a cellulózzal, csupán fellazítja és szabályozható légnyomással a csövön keresztül juttatja el a cellulózt a befújási területre. Semmit sem kever hozzá a gép, nincs vízigénye, nem fagyveszélyes a befújási folyamat ezért akár 0 fok alatt is elvégezhető.

Maga a fújás a gépnél enyhén poros, viszont bent a munkaterületnél már csak maszkban szabad tartózkodni a szálló por miatt. Miután végeztek a fújással, összepakolnak és feltakarítanak maguk után. Az üres zsákokat elszállítják, nem hagynak szemetet maguk után.

Maga a fújás egy nagyon gyors folyamat a legtöbb munkát még aznap befejezik a kollégák. Ha megfelelőek a körülmények egy nap kb 300m2 tudnak befújni.

A fújt cellulóz szigetelés hatása már aznap érezhető, ha eddig rossz volt a hőérzet a lakótérben!

Árajánlat kérés