Gelapur hőhídmegszakító panelek ajtók alá

Szeretnénk bemutatni Gelavi Bau Kft egyedi fejlesztését a Gelapur hőhídmegszakító panelokat amiket kifejezetten a nyílászárók alatti hőhídmegszakítás miatt fejlesztettünk ki. 

Az ajtók alatti hőhídmegszakító panel a Gelapur panel. Két réteg Phonotherm panel közé ragasztott xps lapból áll. 

Masszív, erős, nagy teherbírású, nagyon jó hőszigetelő tulajdonságú hőhídmegszakító panel ami kifejezetten a 0 parapet magasságú nyílászárók vagy is az ajtók alá lett kifejlesztve.

A panelok megvásárolhatók a webshopunkban személyes átvétellel vagy országos kiszállítással a GLS futárszolgálattal. Webshopunkban többféle fizetési mód is választható: utánvét - bankkártya - átutalás. 

Nézzen körül nálunk!

Gelapur hőhídmegszakító panelek ajtók alá

A mai világban nagy figyelmet fordtanak arra, hogy a lehető legenergiatakarékosabb házak épüljenek. Számos fejlesztést, előírást vezettek be annak érdekében, hogy egy épületet költséghatékonyan lehessen fenntartani, hogy ne legyen energiapazaló az üzemeltetése. Sajnos nagyon keveset foglalkoznak a nyílászárók szakszerű, hőhídmentes beépítésével. Vannak törekvések mint pl a RAL szalagos beépítés, de még mindig marad egy csomópont amire nem nagyon van hasznos megoldás. 

Ez a nyílászárók alatti csomópont.

Sajnos a mai napig találkozunk (új építésű házaknál is) a legrosszabb kialakítással amikor a belső aljzatbetont kiengedik a külső síkig és erre építik rá az ajtókat. 

Ez a beépítés alegrosszabb mert a beton úgy fog működni ment egy hűtőborda, folyamatosan hűteni fogja a nyílászáró környékét, nagyon rossz hőérzetet okozva ezzel. 


A képeken nagyon jól látható a szakszerűtlen hibás beépítési problémák. Lyukacsos téglára állítják az ajtót, ezt bent is hagyják? Vajon mi lesz itt a hőszigetelés?? Vannak olyan beépítések ahol szinte pár centi martad a hőszigetelésnek amire nagyon sokszor a purhabot használják.

Ezek a hibás beépítések minden esetben anyagkárosodáshoz és a nyílászárók működési meghibásodásához vezetnek és persze rengeteg energiát is elpazarolnak ami hosszútávon jelentős összegbe kerül a javítás költségeiről nem is beszélve!!

A hibás kialakítások penészedést, vizesedést, páralecsapódást okoznak amiből előbb vagy utóbb penészesedés keletkezik. Amellett, hogy egészségtelen még károsítani is fogja a nyílászárók környékét.

A Gelapur panelok ezeknek a hibáknak ez elkerülésére nyújtanak megoldást. 

A profi nyílászáróbeépítéshez használja a Gelapur panelokat

A nagy hőszigetelő tudásának köszönhetően megvéd a páralecsapódástól, folyamatos állandó hőmérsékletet biztosít az nyílászárók alatt is.

A panelok két réteg 15mm vastag Phonotherm lap közé ragasztott XPS hőszigetelő réteggel készül. 

A termékek fix állandó méretei:

Hossza: 125cm

Vastagsága: 70mm (1,5cm Phonotherm lap + 4cm XPS lap + 1,5cm Phonotherm lap)

A magassága változó és a beépítés padlóvastagsága határozza meg.

Négyféle magasságban készül: 15cm - 20cm - 25cm - 30cm

Milyen magas panelra van szükségem?

A panelok magasságát a padlóréteg vastagsága határozza meg. Az ajzaton lévő bitumenes vízszigeteléstől mérve a beépítendő nyílászáró aljáig kell mérni (ez a magasság a végleges burkolat teteje) Pl lesz 15cm eps lépésálló + 7cm aljzatbeton + 2cm burkolat akkor az összesen 24cm vagyis a 25cm magas panelra van szükségünk.

A panelok megvásárolhatók a webshopban.


Beépítés

Cégünk a Gelavi Bau Kft vállalja a Gelapur panelok szakszerű beépítését kedvező áron, országos kiszállással. 

Az oldal alján tálja az árajánlatkérő ürlapot. Kérjük adjon meg minnél több információt a pontos árajánlat készítéshez.

A beépítéshez feltétlen szükséges a megfelelő szakértelem! A nagy tapasztalattal rendelkező kollégáink garantáltan precíz munkát végeznek amire természetesen garanciát vállalunk.

Beépítés folyamata:

Vegyük lépésről lépésre a helyes beépítés folyamatait.

1. Szintek meghatározása

Határozzuk meg a magasságot. A rétegrendben meghatározott burkolat tetejéig ér majd a panel teteje is. Ezt a magasságot jelöljük fel a nyílás két oldalára. 

3. Ékelés

Ékeléssel tudjuk mm pontosan vízszintesre állítani a panel tetejét. A panel alatti ékeket nem szabad később kivenni ezek bennmaradó ékek és használjunk tartós pl műanyag vagy fém ékeket. 

5. Sorolás

Egy panel hossza 125cm, ennél szélesebb nyílásnál már sorolni kell egymás mellé a panelokat. Sorolásnál rögzítsük egymáshoz a két panelt pl egy perforált lemezzel vagy egy fadarabbal amit a nyílászáró beépítése után nyugodtan eltávolíthatunk.

2. A méretrevágás

A panelt mindig 1cm-rel kisebbre vágjuk mint a tényleges magasság, hogy legyen elegendő hely a szintre emeléshez. A két végénél is hagyjunk 5-10mm helyet a ragasztópurhabnak.

4. Rögzítés

A panelt kifordulás ellen rögzítsük egyszerű L sarokvassal. Ennek mérete min 60X60mm legyen és dűbelezzük le a padlóhoz. A dűbelezésnél átfúrjuk a párazáró bitumenes lemezt ezért a dűbelnek fúrt lyukba nyomjunk tubusos bitument és csak ezután nyomjuk bele a dűbelt.

6. Ragasztás

Ékelés, sorolás és rögzítés után alul, kétoldalt és a panelok közötti réseket fújjuk ki ragasztó purhabbal. Fontos, hogy ragasztó purhabot használjunk mert ennek a purhabnak minimális a kidagadása és nem nyomja el a panelt.

Hibás Ytong beépítést cseréltünk Gelapur panelra!


Ügyfeleink küldték:

Árajánlat kérés beépítéssel

Kérjen egyedi személyre szabott árajánlatot a Gelapur panelokra. A pontos árajánlathoz szükségünk van az épület alaprajzaira és a méretezett metszetrajzra. Ha elakad nyugodtan keressen fel minket valamelyik elérhetőségünkön, segíteni fogunk.

 

GYIK

Ha még mindig maradtak önben kérdések érdemes átnéz a gyakran ismételt kérdéseket vagy keressen fel bennünket az elérhetőségeinken, segítünk.

1. A panel vastagsága váltotratható?

A panelt 70mm vastagságra gyártjuk, azonban gyakran előfordul hogy szükség van vastagabb panelra is. A két külső Phonotherm lap vastagsága állandó az xps változtatásával tudjuk növelni a panel vastagságát. Fő szabály, hogy a panel sose legyen vastagabb mint a nyílászáró tok. A 70mm vastag panel tökéletesen megfelel a 90mm széles tokokhoz is. Az emelő-toló nyílászáróknak van szélesebb pl 18-20cm széles küszöbjük. Ide két 70mm panel közé ragasztunk xps lapot így jelentősen növelhető a hőhídmegszakító a panel vastagsága.

2. Mekkora a teherbírása?

A panel teherbírását a két külső Phonotherm lap biztosítja ami több száz kilós emelő-toló ajtókkal is könnyedén elbír. A Phonotherm lap tulajdonsága megegyezik a Purenit lappal és kifejezetten nyílászárók alá gyártott termék. Önmagában elegendő lenne a Phonotherm lap is csak tömören 70mm vastagságban nagyon drága lenne. Az xps lap beépítése két Phonotherm lap közé nem csak költségcsökkentő, de jelentősen növeli a panel hőszigetelő tulajdonságát is.

3. Mi az a Phonotherm lap a panel két szélén?

A Phonotherm® 200 lapok kiváló minőségű CFC-, HCFC- és formaldehidmentes poliuretán keményhabokból készülnek. A Phonotherm lapokat a BOSUG Gmbh cég gyártja Németországban. Ellenálla anedvességnek, hatalmas a terhelhetősége és nagyon jó hőszigetelő tulajdonságokkal bír. https://www.bosig.de/en/produkte/phonotherm-200/

4. Lehet vágni a panelt?

Igen a panel nagyon könnyen méretre szabható. A Phonotherm lap anyaga hasonló mint az építőiparban használt faanyag. Minden a fához használható géppel megmunkálható pl körfűrésszel, kézifűrésszel vágható, de csavarozható, csiszolható, fúrható és marható is.

5. Kell vízszigetelni a panelt?

Igen a panel ugyanolyan része az épületnek mint bármelyik szerkezeti elem. A légtömörség és a purhab védelme miatt kívülről le kell zárni az egész Gelapur panelt hogy a külső pára, nedvesség ne tudjon bejutni az épületbe. Erre a célra a legjobb megoldás az öntapadós bitumenes lemez vagy valamilyen külső felületen is használható kenhető vízszigetelés. Fontos, hogy itt sem a víz ellen kell szigetelni hanem a pára ellen. Ha itt víz ellen kell védekezni akkor nagy a baj és más megoldást kell keresni a problémára. Tehát a panelt és a purhabot védeni kell a párától és a nedvességtől.