Építési kisokos

Az építési kisokos egy folyamatosan bővülő információs adatbázis. Igyekszem érdekes, fontos, értékkel bíró információkat megosztani veletek. Folyamatosan töltöm fel az építkezéssel az építőiparral kapcsolatos legújabb trendeket, cikkeket, híreket, hogy első kézből informálódj!


Az építőipari projektek során keletkezett szerkezeti hibák súlyos következményekkel járhatnak, mint például a szerkezeti integritás csökkenésének, biztonsági kockázatainak, és végül az ingatlan piaci értékének csökkenését. Az alábbiakban részletezzük a leggyakoribb szerkezeti hibákat és azok megelőzésének módját.

Az építőipar komplex tervezés és kihívásteli terület, ahol a kivitelezési fázisok apró detalizálása is döntő jelentőségű. A kivitelezés miatt elkövetett hibák nemcsak az épület minőségét és biztonságát érintik negatívan, hanem jelentős költségnövekedést is elérhetnek. Ebben a blogcikkben áttekintjük a leggyakrabban építőipari kivitelezési hibákat...

Az épület szakszerű párazárása nagyon fontos feladat. A kialakítása nagy figyelmet és szakértelmet igényel. Nagyon fontos, hogy a megfelelő anyagokat a megfelelő helyen kell alkalmazni különben hiába költünk rá sok-sok pénzt, nem fog megfelelően működni.

Sokszor hallottál már a légtömörségről, de nem igazán érted? Egy épület megfelelő légtömörsége az egyik legfontosabb cél, amit érdemes elérni építés közben, ha fontos az épület energia felhasználásának a hatékonysága, márpedig megfelelő légtömörség nélkül ez nem fog menni.

Sajnos ma is kaptam egy "szokásos" hibás tervet! Sajnos ki kell jelentenem ez már szokásos mert nagyon sok ilyen vagy ehhez hasonló hibákkal teli terveket kapok a megrendelőktől, akik értetlenkedve állnak a problémák felsorolása láttán!

A 30 éves kivitelezői tapasztalataim alapján egyetlen egy olyan megrendelővel sem találkoztam még, aki felkészülten pénzügyi tervekkel keresett volna fel. Azt mindenki tudta mit szeretne megépíteni, ennek megfelelően el is készítették a terveket, de mindig nálam derült ki, hogy mennyibe is fog valójában kerülni az az építési projekt. Pénzügyi...