Gelapur hőhídmegszakító elemek

Szeretnénk bemutatni Gelavi Bau Kft egyedi fejlesztését a Gelapur-x hőhídmegszakító panelokat amiket kifejezetten ablakok alatti hőhídmegszakítás miatt fejlesztettünk ki.

Masszív, erős, nagy teherbírású, nagyon jó hőszigetelő tulajdonságú hőhídmegszakító panel ami PIR80 és Phonotherm anyagok felhasználásával készül.

A panelok megvásárolhatók a webshopunkban személyes átvétellel vagy országos kiszállítással a GLS futárszolgálattal. Webshopunkban többféle fizetési mód is választható: utánvét - bankkártya - átutalás.

Nézzen körül nálunk!


Gelapur-X hőhídmegszakító panel az ablakok alá


Mitől jobb mint a hagyományos párkányfogadó?

Az ablakok aljára egy 3x3cm méretű üres műanyag párkányfogadónak nevezett lécet csavaroznak fel. Ez a műanyag léc sok célt szolgál pl erre állítják az ablakot szállításnál ami megvédi a sérülésektől.

Ennek a kis műanyag lécnek engedik neki a külső és belső ablakpárkányt. Sokan azt hiszik, hogy ez így teljesen rendben van, de... A szállítás miatti mechanikus védelemhez tökéletes, de hőtechnikailag nagyon rossz hatása van az épület energetikájára. Gondoljunk bele az a 3x3cm ÜRES műanyag léc választja el télen a benti +23fokot a kinti -5foktól. Sajnos az ablak alatti csomópontra nem nagyon figyel senki.

Ennek a hőhídveszélyes hibának a kiküszöbölésére fejlesztettük ki a Gelapur-X panelt. A panel nagy sűrűségű PIR80 anyagból van egybe kivágva. A belső oldalára felragasztunk egy réteg Phonotherm lapot a nagyobb teherbírás eléréséhez. Maga a 80-as PIR alapanyagnak hatalmas a teherbírása, ha teljes felületen felfekszik, több száz kilós súlyt tud elviselni tömörödés nélkül, de hogy átvegyünk egy kis terhet a PIR alapanyagtól belülre kerül egy Phonotherm lap is. 

Az elem tömör Puren-PIR NE 80 anyagból készül ami rendkívül jó hőszigetelő tulajdonságokkal bír!

A párkányfogadó elemmel már egyből kialakítjuk a párkányok dőlésszögét is így nincs többé befele lejtő ablakpárkány!!

Az ablakokról le kell szerelni a műanyag párkányfogadót és egyből a Gelapur-X szendvicspanelre ragasztjuk.

Az ablakok alá kifejlesztett Gelapur-X hőhídmegszakító elemmel nincs többé hideg belsőoldali ablakpárkány, penész, páralecsapódás, megszünteti az ablakok alatti hőhidat. Kialakításának köszönhetően a külső párkány többé nem fog befelé lejteni. A lejtésben kialakított párkányfogadót össze kell dolgozni a külső homlokzati hőszigeteléssel, így egyöntetű lesz a lejtés egészen a külső síkig.

A termék paraméterei:

Hossza: 100cm

Szélessége: 20cm

Magassága: 5cm

A Gelapur-X panelt ragasztó habbal rögzítjük sík egyenes felületre.

A panel teteje a Phonotherm lappal együtt 70mm vagyis a 70mm-nél szélesebb nyílászáró tokokhoz megfelelő a kialakítása.

Műszaki adatok:

Típus: puren-PIR NE 80

Égési osztály: E

Hővezetési tényező: 0,029 W/(mK)

Nyomószilárdság: 650 kPa kb 455kg/m

Cégünk a Gelavi Bau Kft vállalja a Gelapur panelok szakszerű beépítését kedvező áron, országos kiszállással.

A beépítéshez feltétlen szükséges a megfelelő szakértelem! A nagy tapasztalattal rendelkező kollégáink garantáltan precíz munkát végeznek amire természetesen garanciát vállalunk.

Árajánlat kérés beépítéssel

Kérjen egyedi személyre szabott árajánlatot a Gelapur panelokra. A pontos árajánlathoz szükségünk van az épület alaprajzaira és a méretezett metszetrajzra. Ha elakad nyugodtan keressen fel minket valamelyik elérhetőségünkön, segíteni fogunk. 

 

GYIK

1. A párkányfogadó elbírja az abalak súlyát?

Igen a terméknek nagyon nagy a teherbírása és a belső felére ragasztott Phonoterm anyag is a teher eloszlása miatt ragasztjuk rá. Nagyon fontos, hogy teljes felületen kell leragasztani a pont ragasztás töréshez vezethet.

2. Mivel lehet a PIR anyagra ragasztani a párkányt?

Az ablakpárkány ragasztása előtt a Gelapur-x párkányfogadót csiszolás után le kell glettelni homlokzati ragasztóval amibe üvegszövet hálót ágyazunk. Erre a felületre minden cementkötésű ragasztót felhordhatunk, már csak maga a párkány anyaga határozza meg a ragasztó típusát. A párkány gyártója tud részletes felvilágosítást adni a párkány ragasztó kiválasztásához.

3. Milyen széles ablak tok helyezhető a párkányfogadóra?

A párkányfogadó szélessége a nyílászáró csatlakozásnál 70mm. Ennél szélesebb tokot már képes fogadni. Ennél a csatlakozásnál érdemes tömítőanyagot alkalmazni a nyílászáró beépítés közben az épület légtömörség fokozása érdekében.