Kezdő építkezőknek

Azért, mert te most itt vagy valószínűleg elgondolkodtál már azon milyen jó lenne egy új saját házban élni. Egy otthonban, ami szép fényes, tágas, kényelmes és a ti egyedi igényeitek szerint épült. A folyamat, hogy saját otthont építsünk, izgalmas és belső elégedettséggel tölthet el. Azonban kezdő építkezők számára ez a feladat nehézségekkel és kihívásokkal járhat. Ezért fontos tisztában lenni a folyamat minden lépésével és alapelveivel a sikeres és zökkenőmentes építkezés érdekében.

Ha csak az egyik kérdés is igaz rád:

 • Szeretnél építkezni, de nincs benne tapasztalatod, nem tudod hogyan is kezdj neki?
 • Szükséged lenne egy mentorra egy támogató személyre, aki mindig segít, ha elakadsz?
 • Fogalmad sincs miből épüljön vagy milyen gépészetet válassz?
 • Sose hallottál még a légtömörség fontosságáról?
 • Félsz, hogy átvernek és becsapnak a kivitelezők?
 • Nem tudod milyen a hőhídmentes csomópont?
 • Nem tudod mennyibe fog kerülni az építkezés?
 • Rettegsz a felesleges kiadásoktól?
 • Unod már a meglévő szűk lakásodat?
 • Szeretnél végre megszabadulni a drága albérlettől?

akkor itt a helyed nálunk mert írtam két könyvet, ami kifejezetten a kezdő építkezőket segíti át az építkezés alatt tapasztalható számtalan nehézségeken.

A két könyv címe: "Egy építkezés és annak buktatói" és az "Építés 43 lépésben"

A könyvemben megmutatom neked hogyan kell gondtalanul felépíteni egy családi házat. Lépésről-lépésre végig vezetlek a kivitelezésen egészen a beköltözésig, megtanítalak rá hogyan kerüld el a problémákat a buktatókat. Ha kitartóan végig követed a cikksorozatomat garantálom, hogy felkészülten, profi építtetőként fogsz belevágni ebbe a hatalmas projektbe, ami talán életed legnagyobb pénzügyi kockázata is egyben.

Minden témánál, témakörnél leírom mik lehetnek a buktatók és azt is hogyan tudod elkerülni. Sokszor gyakorlati tapasztalatot írok le mellé mert sajnos akad bőven!

Igénybe tudod venni az építési Mentor szolgáltatásunkat. A mentorod személyre szabottan a te építkezéseddel foglalkozik. Ismerni fogja a projektedet az épület tervdokumentációját, felkészülten segít a zökkenőmentes építkezésben.

Megvásárolhatod a mentőöv csomagot, amit kifejezetten kezdő építkezőknek állítottuk össze. Egy kezdőcsomag az induláshoz, hogy profiként vágj bele!

Igénybe veheted a google-meet online szaktanácsadási szolgáltatásunkat építőiparral kapcsolatos témában. Ha szeretnél informálódni pl egy építkezéssel kapcsolatban, ha szakmai kérdésed lenne, ha egy már meglévő hibára, problémára keresed a megoldást keress fel bátran, segíteni fogok!

Megvásárolhatod a pénzügyi tervet, amibe feltöltheted az árazott költségvetésed alapján megállapított költségeket, folyamatosan nyomon tudod követni az építkezés pénzügyi helyzetét. Tartalmaz építőanyag és raklap nyilvántartót. Nyomon tudod követni kik vesznek részt az építkezéseden. Bármikor megtudod nézni, hogy állsz a tervezett költségekhez képest. Látni fogod hol, mennyi megtakarításod keletkezett.

Hozzájuthatsz a nyomtatványokhoz, amik az építkezés előtt, közben és a végén nyújtanak sok segítséget. Letölthetők szerkeszthető formátumban, hogy a te épületedhez tudd adoptálni. Találsz itt hatósági bizonyítványhoz szükséges nyomtatványokat, árazatlan költségvetés kiírást, szerződés mintákat, nyilatkozatokat stb. Igazi kincses dokumentumtár, hogy neked már ne kelljen mindezeket felkutatnod.

Bemutatkozás: 

Czövek Béla vagyok a Gelavi Bau Kft tulajdonosa. Cégem családi házak generálkivitelezésére szakosodott. 1993 óta dolgozom az építőiparban, számos cégnél megfordultam már mindenféle beosztásban pl üzlettársként is, de 2018-ban úgy döntöttem, ideje megpróbálnom egyedül talpon maradni az építőipar nehézkes világában.

2023-ban úgy éreztem egy kicsit kiégtem. Az építőipar hektikus ingadozása a folyamatos kiszámíthatatlanság teljesen felőrölt, úgy éreztem változásra, megújulásra van szükség!

Tollat ragadtam és megírtam az "Egy építkezés és annak buktatói" című könyvet. Nem véletlenül lett ez a címe. Rengeteg problémától szenved az építőipar ezért megmutatom neked hogyan tudod ezeket a gondokat elkerülni.

A könyvben egy barátomat végig vezetem az építkezésén, közösen felépítjük az első családi házát. Megmutatom neki mit, mikor, miért, hogyan, kivel. Az egész építkezést levezetem kezdve a telekkiválasztással a közműveken át egészen a hatósági bizonyítvány megszerzéséig. Sorra veszünk minden teendőt, megmutatom neki kinek mikor mi a feladata.

Egy mintaházat építünk fel. Igyekeztem a szakmai tapasztalataim alapján az általam legjobbnak vélt technológiákat, épülettípusokat, épülettulajdonságokat összegyúrni úgy, hogy a lehető legköltséghatékonyabban lehessen felépíteni és üzemeltetni, de még is egy modern, kényelmes, élhető, hőhídmentes, nagyon jó energetikájú, légtömör épület maradjon.

Megmutatom a folyamatoknál mire kell figyelni, hogy ne legyen hibás a kivitelezés. Leírom, hogyan kerüld el a kontárokat, hogyan találj megbízható kivitelezőt és hogyan szerződj úgy, hogy garantáltan hátra dőlhetsz, nem fognak átverni, becsapni!

Valójában két könyvet írtam. A második könyv címe: "Építés 43 lépésben" Ez a könyv egy építkezés folyamatát mutatja be mert nagyon sokszor megkérdezik tőlem mi miután következik, mi a helyes kivitelezési sorrend? Úgy éreztem nagy szükség van egy iránymutatásra ezért elkészítettem a 43 lépést leírással fényképpel illusztrálva a folyamatokat. A sorrend nem véletlenszerűen lett meghatározva, hanem pont azt mutatja be mi miután következik az építkezés alatt, hogy ne legyen fennakadás, hogy ne kelljen várni valakire vagy valamire.

Átadom neked a hosszú évek alatt összegyűjtött hatalmas tudást, amivel magabiztos, igazi profi kivitelezővé válsz, ha csak egy munkára is, de az az egy munka életed kivitelezése lesz!

  Az e-book könyvemből megtudhatod hogyan kerüld el, hogyan szűrd ki a káros kivitelezőket.

Van egy mondat, amit, ha beleírsz a szerződésbe, garantálom, hogy csak a megbízható kivitelező fogja aláírni a kontár viszont elkerül! Ezt a mondatot megtalálod az e-book könyvemben, amit te is sikeresen alkalmazhatsz! 😊


"Egy építkezés buktatói"

Tartalomjegyzék

Hasznos termékek, szolgáltatások kezdő építkezőknek

A könyv

A könyv, ami valójában egy folyamatosan bővülő cikksorozat. Egy olyan könyv, aminek az oldalszáma folyamatosan növekszik újabb és újabb tudást átadva. A cikkekben lépésről-lépésre bemutatom egy családi ház építését, mire kell figyelni, mik a buktatói, hogy az olvasó magabiztosan és felkészülten vághasson bele az otthona megépítésébe.

43 lépés

Bemutatom egy ház építését 43 lepésben. Sorra veszem az építési folyamatokat a legoptimálisabb sorrendben. Tudni fogod melyik folyamat mi után következik, melyik anyagot mikor kell megrendelni, melyik szakembernek mikor kell szólni, hogy időben ott legyenek az építkezésen. Ezzel biztosíthatod a zökkenőmenetes, folyamatos kivitelezést, hogy időben elkészüljön az épület.

Kisokos

Az építési kosokosban rengeteg hasznos, tanácsot, ötletet találsz, ami nagyban segít az építkezés alatti kisebb-nagyobb kérdések megválaszolásában. Számos praktikákat, trükköket, ötleteket, tanácsokat olvashattok benne. Nálunk nem áll meg az élet, folyamatosan töltjük fel az újabb cikkeket, érdekességeket, ezért érdemes gyakran visszatérni hozzánk.

Személyes építési Mentor

A mentorod személyre szabottan a te építkezéseddel foglalkozik. Ismerni fogja a projektedet az épület tervdokumentációját, felkészülten segít a zökkenőmentes építkezésben.

 • Végig mentorál az építkezéseden
 • Elkészíti a tervdokumentációd alapján az épület árazott költségvetését
 • Megkapod a pénzügyi tervet, amit a te építkezésedhez adaptál, feltölti az árazott költségvetésed alapján megállapított költségeket. Megtanít a pénzügyi terv használatára.
 • Átküldi a szerkeszthető nyomtatványokat, segít kitölteni a te építkezésedhez adaptálva.

Online szaktanácsadás

Google meet online szaktanácsadási szolgáltatás építőiparral kapcsolatos témában.

Ha szeretnél informálódni pl egy építkezéssel kapcsolatban, ha szakmai kérdésed lenne, ha egy már meglévő hibára, problémára keresed a megoldást keress fel bátran, segíteni fogok!

Minimum idő 30perc. 

Általában 1 - 1,5 óra idő elegendő egy komplett családi ház kérdéseinek a rövid átbeszélésére.

Átadom neked a közel 30éves szakmai tapasztalatomat, amivel te is igazi profi kivitelezővé válhatsz. Ne habozz gyere és kérdezz bátran!

 

Mentőöv kezdőknek

Kezdő építkezőknek mentőöv csomag/szolgáltatás. Segítek elindulni az építkezéssel!

A szolgáltatási csomag az alábbiakat tartalmazza:

 • 1X60perces online megbeszélésnél az egyik mentorunkkal
 • árazott költségvetés a tervdokumentációd alapján
 • pénzügyi terv a te építkezésedhez adaptálva
 • megkapod az összes szerkeszthető nyomtatványt
 • 5%-os kupon a webshopba

Kezdőcsomag az induláshoz, hogy profiként vágj bele!

Pénzügyi terv

A pénzügyi tervbe feltöltheted az árazott költségvetésed alapján megállapított költségeket, folyamatosan nyomon tudod követni az építkezés pénzügyi helyzetét. Tartalmaz építőanyag és raklap nyilvántartót. Nyomon tudod követni kik vesznek részt az építkezéseden. Bármikor megtudod nézni, hogy állsz a tervezett költségekhez képest. Látni fogod hol, mennyi megtakarításod keletkezett.

Költségvetés

Az okos építkező jó előre meghatározza a rendelkezésre álló költségkeretet és ehhez igazít mindent, ami az építkezéssel kapcsolatos beleértve a telekvásárlást az építkezést és a beköltözést is vagy is mindent. Jelentős költségmegtakarítást érhetsz el, ha előrelátó vagy ezért hatalmas segítséget jelent egy előre árazott kulcsrakész költségvetés. Tervezz okosan jó előre, így nem érhetnek meglepetések!

Nyomtatványok

A nyomtatványok az építkezés előtt, közben és a végén nyújtanak sok segítséget. Letölthetők szerkeszthető formátumban, hogy a te épületedhez tudd adoptálni. Találsz itt hatósági bizonyítványhoz szükséges nyomtatványokat, árazatlan költségvetés kiírást, szerződés mintákat, nyilatkozatokat stb. Igazi kincses dokumentumtár, hogy neked már ne kelljen mindezeket felkutatnod.

Kérlek segítsd a munkánkat a lenti kérdőív beküldésével!

Nyugodtan oszd meg velünk az őszinte véleményed, abból tudunk fejlődni!

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.